Деца помагат на деца

Идеята се заражда в Германия, където деца, заедно със своите семейства, се организират и подготвят малки Коледни пакети за бедни  деца в други страни в Европа. АДРА България е партньор по този проект.

В продължение на две години, успяхме да направим Рождество по-неповторимо и радостно за повече от 12 0000 бедни български деца. Благодарение на инициативата и подкрепата на АДРА Германия, български деца получиха  красив пакет за този хубав християнски празник.

От логото на проекта става ясно, че подаръчетата са приготвени от деца ( Австрия, Германия, Белгия, Люксембург,Франция) за  деца ( Македония, Сърбия, Албания, Украйна , България, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Литва и др).

Адра България има изградена мрежа от сътрудници  и доброволци, които се включват всяка година в реализирането на проекта. Пакетите бяха раздадени в около 100 български Общини и по малки населени места. Неописуема е емоцията на детето разтваряйки малкото кашонче! Викове на радост, прегръдка на играчката, сияейки, показва на всички красивата изненада… АДРА доставя радост!

Проекта се осъществява ежегодно в периода декември – януари.

За 2019-2020 година проекта стартира с първия пристигнал камион с подаръчни пакети.