Наводнения в Богдан, Каравелово и Слатина

АДРА България се включи със спешна реакция в наводнения край Карловско. Още на втория ден след наводнението, екипи на АДРА започнаха отводняване на мази и приземни помещения и почистване на наноси, пясък и отломки от страничните помещения в дворовете на засегнатите къщи.

Live No One Behind

АДРА и експерти консултираха и проведоха семинар за справяне с „бърн аут“ с лекари от КОВИД отделения. Проекта включваше физическа рехабилитация и психотерапетична групова работа с лекарите.

Проект БУЛА- Образователна подкрепа за деца на украински бежанци.

АДРА България достигна около 400 украински деца настанени в няколко хотела оклоло Варна. Заедно с над 30 специалисти и педагози от Украйна, предоставихме обучения по спорт, хореография, английски, изобразително изкуство, занаяти, танци и български език.

Проект ЕМ 22-030 Подкрепа на Украински бежанци.

ериторията на Република България хора търсещи международна защита. По всяко време на денонощието в тентата на АДРА се предлагаха топли напитки, топла супа, пакетирана храна, вода, санитарни и хигиенни материали.

В подкрепа на лекарите, борещи се с Covid-19

Предоставяне на психотерапия и рехабилитация на лекари пряко ангажирани в работа с пациенти, болни от Covid-19. Проследяване на техните страхове и професионално претоварване. Организиране на групова или индивидуална терапия с експерти по психотерапия и предоставяне на мануален релаксиращ масаж на лекарите на първа линия.

Да дадем здраве на ромите

Предоставяне на безплатна медицинска консултация и прегледи на костна плътност, ЕКГ, ехограф, измервания на кръвна захар, сатурация, кръвно налягане, ръст, тегло, измерване на дихателен обем и др. сред ромската общност. Анализ и обобщаване на резултатите.

„Bee4Thee“ (Пчела за теб)

Oбучение на 15 млади хора от уязвими групи за пчелари, създаването на нови пчелини с предостване на пълен пчеларски инвентар и по 12 кошера с пчелни семейства на участниците в проекта и промотирането на пчеларството сред местното население.