В подкрепа на лекарите, борещи се с Covid-19

Наименование на проектаВ подкрепа на лекарите, борещи се с Covid-19“
Финансиращ орган – АДРА Интернешинъл
Стойност на проекта – $ 175 845,77
Срок за изпълнение – 12 месеца
Бенефициент – Водещ партньор: АДРА – Сърбия, в партньорство с АДРА – България и АДРА – Албания.
Териториален обхват – общините: Пловдив, Пазарджик, София, Видин и други по-малки общини от северозападна България.
Цел на проекта – Подкрепа на лекари и екипи от Covid-19 отделенията за поддържане на добро ментално здраве в условия на пандемия
Основни дейности – Предоставяне на психотерапия и рехабилитация на лекари пряко ангажирани в работа с пациенти, болни от Covid-19. Проследяване на техните страхове и професионално претоварване. Организиране на групова или индивидуална терапия с експерти по психотерапия и предоставяне на мануален релаксиращ масаж на лекарите на първа линия.

Предстои партньорски проект с АДРА Сърбия и АДРА Албания. Заедно ще се опитаме да достигнем до лекари и екипи от Covid-19 отделенията. Проектът е фокусиран към ментално здраве. Ще предоставим психотерапия и рехабилитация на лекари пряко ангажирани в работа с пациенти, болни от Covid-19. Ще проследяваме техните страхове и професионално претоварване. Ще организираме групова или индивидуална терапия с експерти по психотерапия. В проекта е предвиден и мануален релаксиращ масаж.

Стартираме скоро и ще се фокусираме върху общините: Пловдив, Пазарджик, София, Видин и други по-малки общини от северозападна България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *