Как започна всичко

АДРА е хуманитарна организация, създадена с цел осигуряване на индивидуално и общностно развитие и помощ при бедствия. Тя е основана през 1956 г. и е със седалище в Силвър Спринг, Мериленд, Съединени американски щати. АДРА е международна организация, базирана на християнските ценности.

АДРА посочва като причина за своето съществуване сентенцията:

„Да следваме примера на Христос като бъдем глас, като служим и партнираме на нуждаещите се“

Нашата мисия

Мисията на АДРА е да търси, идентифицира и реализира социална подкрепа при несправедливост и лишаване в развиващи се страни като България. Работата на АДРА България е да подобри качеството на живот на хората в нужда. АДРА инвестира в потенциала на тези хора, чрез инициативи за развитие на общността като: хранителна сигурност, икономическо развитие, превантивни грижи за здраве и основно образование. АДРА работи с хората в бедност и бедствие, за да създаде справедлива и позитивна промяна чрез овластяване на партньорства и отговорни действия.

Нашата визия

АДРА е професионална, учеща се и ефикасна мрежа, която държи на цялостта и прозрачността. АДРА преминава границите и застава зад хората в риск, съмняващи се в способностите си, хора с трайни увреждания, претърпели промени в живота и обществото.

АДРА България следва модела на развитие от ADRA International и след първите ѝ години на предимно предоставяне на хуманитарна помощ като спешна реакция, тя измества фокуса си към осигуряване на образователни възможности и маргинализирани групи, социални активности и работа в общността.