„Bee4Thee“ (Пчела за теб)

Наименование на проекта – „Bee4Thee“ (Пчела за теб)“
Финансиращ орган – Адра Интернешинъл
Стойност на проекта – $ 50 613
Срок за изпълнение – 25.11.2019 – 30.04.2021
Бенефициент – Фондация „АДРА – България“
Териториален обхват – област Видин
Цел на проекта – осигуряване  на средство за препитание на уязвими млади хора в пограничен беден регион чрез стимулиране развитието на пчеларския бизнес.
Основни дейности – обучение на 15 млади хора от уязвими групи за пчелари, създаването на нови пчелини с предостване на пълен пчеларски инвентар и по 12 кошера с пчелни семейства на участниците в проекта и промотирането на пчеларството сред местното население.

Дори за опитните пчелари намирането на пазар за продукцията им (мед, прополис, пчелен прашец, восък) често е предизвикателство. Като част от проекта АДРА-България ще продава пчелни продукти от производителите в Северозапада, позволявайки им по този начин успешно развитие и включване на нови пчелари към успешната практика, създадена по проекта.

Можете да опитате най-вкусния натурален пчелен мед и да станете част от един много красив социален проект в област Видин. 

За повече информация се свържете с нас на страницата ни във Фейсбук, чрез имейл на [email protected] или на тел. 0888765222 , Мариан Димитров.